Kolombiya’da sular durulmuyor: 24 ölü

Kolombiya’da sular durulmuyor: 24 ölü
NotHaber

Ulusal grev çağrısı ile başlayan ve bir haftadır süren vergi reformu karşıtı gösterilerde ölü sayısı 24’e yükseldi.

Kolombiya'da ülke genelinde başlayan protestolar bir haftadır devam ediyor. Gösterilerde bu güne kadar 24 kişi yaşamını yitirirken, 900 kişi de yaralandı. Polis 500 kişiyi de göz altına aldı.

Ülkenin en büyük ikinci kenti Medellin'de ise yürüyüşe geçen çoğunluğu öğrenci binlerce kişi, hükümetin ekonomi uygulamalarına tepki göstermesinin yanı sıra, gösterilerde yaşamını yitirenler nedeniyle polisi protesto etti.

KONGRE BİNASI TAŞLANDI

Protestoların merkezi başkentin tarihi Bolivar Meydanı. Göstericilerden bazı gruplar Ulusal Kongre Binası'na taşlı saldırıda bulundu. Kolombiya toplumsal olaylara müdahale birimi göstericilere göz yaşartıcı gaz ve su sıkarak müdahale etti.

GÖSTERİLERDE YOL TRAFİĞE KAPATILDI

Cali'de bazı gruplar yolu uzun süre trafiğe kapattı. Cali Belediye Başkanı Jorge Ivan Ospina, kentte gıda ve ilaç sıkıntısı olduğunu vurguladı. Göstericilerden kamyonların geçişine izin verilmesini istedi.
Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada da protestoculardan oksijen, ilaç ve tıbbi malzeme taşıyan araçların dolaşımına müdahale edilmemesi talep edildi.

YASA GERİ ÇEKİLDİ ANCAK GÖSTERİLER DURMADI

Öten yandan Devlet Başkanı Ivan Duque, sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle diyaloğa hazır olduklarını açıkladı. Duque, 2 Mayıs'ta ülkede şiddetli protestolara neden olan vergi reformu yasa tasarısını geri çekme kararı aldıklarını duyurmuştu. Ancak bu açıklamaya rağmen gösteriler halen devam ediyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz