KKTC’deki SİHA ve İHA’lar Güney Kıbrıs’ı geriyor

KKTC’deki SİHA ve İHA’lar Güney Kıbrıs’ı geriyor

Rum Savunma Bakanı Petridis, “KKTC’nin Geçitkale Üssü’ndeki SİHA ve İHA’lara çözüm arıyoruz. Karşı önlemler almaya çalışıyoruz” dedi. Silahlanma programımız sürüyor” eklemesini yaptı.

Türkiye'nin savunma sanayindeki başarısı dünyada gündem olmaya devam ediyor. Güney Kıbrıs Rum yönetimi Savunma Bakanı Haralambos Petridis, KKTC’nin Geçitkale hava üssüne iki yıl önce yerleştirilen Türk SİHA ve İHA’ları için konuştu. Bu “sorun”a çözüm aradıklarını belirten Petridis, “Gelişmeleri izliyoruz, karşı önlemler almaya çalışıyoruz” dedi.

“ABD AMBARGOYU KALDIRMALI”

Rum Bakan, Türk SİHA'larının varlığını yakından takip ettiklerini ve savunma kabiliyetlerini artırmaya çalıştıklarını söyledi. Petridis, “Silahlanma programımız devam ediyor. Bakanlar Kurulu, 46 milyon euro'luk ek savunma bütçe talebimizi onayladı. Yeşil Hat'ın (KKTC-Rum yönetimi kara sınırı) elektronik sistemlerle denetlenmesi konusunda da ilerleme kaydettik, sistemi kuracak şirketle anlaştık” diye konuştu. ABD’nin Güney Kıbrıs’a uyguladığı silah ambargosunu tamamen kaldırması gerektiğini ifade eden Petridis, Fransa ile askeri işbirliklerinin ileri seviyeye ulaştığını da sözlerine ekledi.

ŞİMDİDEN DÖRT ÜLKEDE VARLAR

Türkiye’nin kendi imkanlarıyla geliştirdiği Bayraktar TB2; Katar, Libya, Ukrayna ve Azerbaycan tarafından kullanılıyor. Son olarak Polonya, SİHA’lardan 24 adet satın almak için Ankara ile anlaşma imzalamıştı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz