Kırımlı forma Rusya’yı kızdırdı

Kırımlı forma Rusya’yı kızdırdı

Ukrayna’nın Avrupa Futbol Şampiyonası’na katılacağı, Kırım’ı Ukrayna topraklarında gösteren formaya Rusya’dan tepki geldi.

Geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle gerçekleştirilemeyen Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) siyasi çekişmelere sahne oldu. Bakü, Roma, Milano, St. Petersburg gibi Avrupa’nın farklı şehirlerinde grup maçlarının oynanacağı, yarı final ve final karşılaşmalarının ise Londra’nın ünlü Wembley Stadı’nda yapılacağı turnuvada Ukrayna’nın FormaRusya’yı kızdırdı. Ukrayna, formasında Rusya'nın 2014'te tek taraflı olarak ilhak ettiği Kırım'ı da Ukrayna'nın parçası gösteren bir haritayı barındırıyor.

“NAZİ SAVAŞ NARASI GİBİ”

Ukrayna'nın Cuma günü başlayacak kullanacağını açıkladığı forma, Rusya'nın tepkisini çekti. Ayrıca 2014'te Rusya yanlısı Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'in devrilmesiyle sonuçlanan gösterilerde kullanılan “Zafer Ukrayna'ya!” sloganı da formaya eklendi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, formanın, "Rusya'ya ait Kırım'ı Ukrayna toprağıymış gibi göstererek bir illüzyon yarattığını" söyledi. Zaharova, formadaki sloganın da milliyetçi olduğunu ve “Nazilerin savaş naralarına” benzediğini öne sürdü.

İKİ BÖLGE ELDEN ÇIKMIŞTI

Sarı formanın önünde Kırım ve Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki Donetsk ve Lugansk bölgelerini Ukrayna’da gösteren beyaz çizgilerle yapılmış harita yer alıyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz