Kim Jong-un hasta mı oldu?

Kim Jong-un hasta mı oldu?
NotHaber

Kuzey Kore’nin tartışmalı liderinin son hali şaşırttı. Kısa bir süre içinde çok kilo verdiği gözlendi.

Kuzey Kore'nin tartışmalı lideri Kim Jong-un son yayınlanan fotoğrafları gündem oldu. Kuzey Kore İşçi Partisi’nin toplantısında konuşan Kim Jong-un’un oldukça zayıfladığı görüldü. Geçtiğimiz yılın aynı günlerinde 140 kilo civarında olduğu söylenen ve basına servis edilen fotoğraflarında da oldukça kilolu olduğu görülen Kim adeta eridi.

KALP KRİZİ RİSKİ YÜKSEK

Aşırı şekilde kilo verdiği ve bu kilo kaybının çok kısa bir sürede gerçekleştiği düşünülünce Kuzey Koreli liderin sağlık durumu ve hasta olup olmadığı tartışılmaya başlandı. 2011 yılında babasının ölümüyle birlikte göreve geldiğinden beri Kim Jong-un her yıl ortalama 6-7 kilo aldı. Kim'in babası, Kuzey Kore'nin eski lideri Kim Jong-il'in de çok fazla sigara içtiği ve birçok sağlık sorunu yaşadığı biliniyor. Kim Jong-il, 2011 yılında kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetmişti.

İMAJ DÜZELTİYOR OLABİLİR

Kim'in zayıflaması gündeme otururken, ülkedeki imajını düzeltmek için kilo vermiş olabileceğini de iddia ediliyor. Zira ekonomik ambargo altındaki Kuzey Kore, en büyük ticaret hacmine sahip olduğu Çin ile salgın yüzünden ticaret yapamıyor ve ekonomik anlamda büyük bir darboğaz yaşıyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz