Katar'da ilk kez milletvekili seçimleri yapılıyor

Katar'da ilk kez milletvekili seçimleri yapılıyor

İlk kez milletvekili seçimlerinin yapıldığı Körfez ülkesi Katar'da, seçimlere katılımın yüksek olması bekleniyor. Yapılan seçimler halkın yönetimde karar almasının önünü açacak.

Katar'da ilk kez yapılan Şura Meclisi (Parlamento) seçimleri için oy verme işlemi başladı. İlk kez Milletvekili seçimlerinin yapıldığı Körfez ülkesi Katar'da, seçimlere katılımın yüksek olması bekleniyor.

234 ADAYDAN 26’SI KADIN

30 seçim bölgesinde 234 adayın, 45 sandalyeden 30'unu kazanmak için yarışacağı seçimde adayların 26’sı da kadın.

Milletvekili adaylarından Lina Nasır ed-Defa, Katar'ın Şura Meclisinin ilk demokratik deneyimine katılmaktan gurur duyduğunu belirterek, bunun tarihe geçecek bir durum olduğunu söyledi.

Defa, "Bir milletin sadece evlatlarının yardımıyla ayağa kalkabileceğini düşünüyorum. Bu sebeple Katar halkı için karar alma sürecinin bir parçası olmak amacıyla aday oldum." dedi.

SADECE KATAR UYRUKLU KİŞİLER…

Al Sani tarafından 29 Temmuz'da yayımlanan kararnamede, Şura Meclisi üyeliğine seçme seçilme hakkına sahip olunabilmesi için "asli uyruğun Katar olması" şartının yanı sıra "kişinin dedesinin Katarlı ve ülkede doğması kaydı" da getirilmişti.

KATARLILAR İLK DEFA SANDIĞA GİDİYOR

Sandıklar, bugün sabah sekizden yerel saate göre 18.00'e kadar seçmene açık olacak. Oyların nisbi çoğunluğunu elde eden aday kazanacak.

İki veya daha fazla aday arasında eşitlik olması durumunda, komite başkanı aralarında kura çekecek ve kurayı kazanan koltuğu da kazanacak.

Seçim yasakları başlayana ve nihayet sandıklar kurulana kadar, sosyal medya platformlarında sandık başına gitme ve en iyi aday için oy kullanma çağrıları devam etti.

Sosyal medya platformu Twitter'da da "Şura Meclisi seçimlerine katılacağım" etiketiyle yapılan paylaşımlar, Katarlıların demokrasiye istekli oldukları şeklinde yorumlandı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz