Kanada’da Müslüman anne-kıza İslam karşıtı saldırı

Kanada’da Müslüman anne-kıza İslam karşıtı saldırı
NotHaber

Müslüman bir anne ve kızı İslam karşıtı hakaretler ve kendilerine yönelik tehditlerle karşı karşıya kaldı. Olayın faili olan 40 yaşındaki bir adam, Salı günü Hamilton polisi tarafından nefret suçu sebebiyle tutuklandı.

Kanada’nın Hamilton kentinde Müslüman bir anne ve kızı 40 yaşındaki bir adam tarafından ırkçı hakaretler ve tehditlerle karşı karşıya kaldı. Hamilton Polisi tarafından yapılan açıklamaya göre, kentin Ancaster Meadowlands bölgesindeki bir otoparkta yürüyen anne ile kızın üzerine doğru bir araç gelmeye başladı.  Sürücü, anne ve kızına yönelik Müslüman toplumu hedef alan hakaret ve tehditler savurdu. 62 yaşındaki anne ve 26 yaşındaki kızı caddenin karşısına koşup çalıların arkasına saklandı.

SALDIRGAN ÇEŞİTLİ SUÇLAMALARLA KARŞI KARŞIYA

Kadınlardan birinin çığlık atıp koşması üzerine çevredekilerin müdahale ettiğini duyuran Hamilton Polisi, görgü tanıklarının verdiği bilgilerle saldırganı yakaladı. Saldırgan, silahla saldırı, tehlikeli araç kullanma ve ölüm tehditleri savurmayla suçlandı. Polis, olaya ait  kamera kayıtlarına ulaşma çabalarını sürdürüyor.

AİLE SARSILMIŞ DURUMDA

Aile polislere yaptığı açıklamada, geçtiğimiz ay Kanada’nın Ontario eyaletine bağlı London kentinde yaşanan terör saldırısını hatırlatarak, "Londra saldırısından sonra yaşadığımız bu olay ailemiz için inanılmaz derecede korkutucu.  Hükümet daha güçlü önlemler almalı. Ailemiz ciddi şekilde yaralanabilirdi. Bu gibi olayların devam etmesine izin veremeyiz." şeklinde konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz