Kanada’da aşırı sıcak hava 1 haftada 719 can aldı!

Kanada’da aşırı sıcak hava 1 haftada 719 can aldı!
NotHaber

Kanada’nın British Columbia eyaleti yüksek sıcaklıklarla mücadele ediyor. Eyalette 1 haftada 719 can kaybı yaşandı.

Kanada’nın British Columbia eyaletinde 1 haftadır yaşanan yüksek sıcaklıklardan dolayı 719 kişi hayatını kaybetti. Eyaletin Adli Tıp Kurumu Başkanı Lisa Lapointe tarafından yapılan yazılı açıklamada, rekor kıran sıcak hava dalgası sırasında 7 gün boyunca kaydedilen ölümlerin, normalde bir hafta boyunca beklenen ölüm vakalarının yaklaşık üç katı olduğunu aktarıldı.

EKSTRA ÖZEN GÖSTERMEMİZ ÖNEMİNİ KORUYOR

Lapointe açıklamasının devamında, "Eyaletin bazı bölgelerinde olağandışı yüksek sıcaklıklar görülmeye devam ediyor ve aşırı sıcakların tehlikeli etkilerinden kaçınmak için hepimizin ekstra özen göstermemiz önemini koruyor. Lütfen özellikle yalnız yaşayanlar olmak üzere ailenize, arkadaşlarınıza ve komşularınıza dikkat edin." uyarılarında bulundu.

HARİTADAN SİLİNDİ

Öte yandan, British Columbia eyaletinde kavurucu sıcaklıklar ve yıldırımlar nedeniyle orman yangıları da arttı. Rekor sıcaklıkların kaydedildiği Lytton köyündeki tüm evler yandı. Orman yangınının haritan sildiği Lytton, 30 Haziran'da ulaşan alevler nedeniyle boşaltılmış ve yaklaşık bin kişi tahliye edilmişti.

Kanada'nın devlet radyo ve televizyon yayıncısı CBC’ye konuşan köy sakinlerinden Jeff Chapman, anne ve babasının yangında öldüğünü söylerken, bölgede görev yapan itfaiye ve sağlık ekipleri alevler nedeniyle köye giremediklerini ve bu ölümleri şu an için doğrulayamayacaklarını açıkladı.

 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz