Kabil’de kargaşa: 4 Afgan askeri öldü

Kabil’de kargaşa: 4 Afgan askeri öldü

Kabil Havaalanı’nda sinir krizi geçirdiği belirtilen bir Afgan askerinin havaya ateş açması sonucu yabancı güvenlik güçleri karşılık verince kargaşa çıktı. 4 Afgan askeri hayatını kaybederken, 3 kişi de yaralandı.

Afganistan’da Taliban hakimiyeti sonrası tahliye telaşı sürerken, Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’na gün gece talihsiz bir olay yaşandı. Havaalanı önündeki askeri hatta Afganistanlı bir askerin havaya ateş açması üzerine yabancı güvenlik güçlerinin karşılık vermesiyle yaşanan kargaşada 4 Afgan askeri hayatını kaybetti, 3 asker yaralandı.

ARKADAŞININ CESEDİNİ BULDU

İddiaya göre, Afganistan özel kuvvetlerinden bir asker, havalimanı önündeki bir araç içinde arkadaşının cesedini buldu. Sinir krizi geçiren Afgan askerinin havaya ateş açması üzerine bölgede nöbet tutan uluslararası güçler, kendilerine saldırı olduğunu düşünerek karşılık verdi. İşte 4 Afgan askeri hayatını kaybettiği, 3 Afgan askerinin de yaralandığı kargaşa böyle başladı.

GENERALDİ MÜLTECİ OLDU

Öte yandan kentten çıkışın tek noktası haline gelen havalimanında tahliye edilme umudu ile bekleyen binlerce sivil mevcut. O kişilerin arasında tanıdık bir sima da vardı. Eski Afganistan Genelkurmay Başkanı Wali Mohammad Ahmadzai, havalimanında tahliye için beklerken görüntülendi. sivil kıyafetli olduğu görüldü. Söz konusu kare sosyal medyada yayınlanınca kısa süre binlerce viral oldu. Ahmadzai, Taliban'ın başkenti ele geçirmesinden günler önce 11 Ağustos'ta görevden alınmıştı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz