Kâbil Havaalanı için tercih Türkiye

Kâbil Havaalanı için tercih Türkiye
NotHaber

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Kabil Havaalanı’nın nasıl korunacağı konusuyla ilgili görüşmelerin süreceğini ancak müttefik ülkelerin bu görev için Türkiye'yi istediklerini açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Nato Zirvesi'ndeki temasları ve gündemdeki konulara ilişkin açıklamalar yaptı.

ABD İLE MÜZAKERE EDİLECEK

Açıklamada Afganistan'ın başkentindeki Kabil Havaalanı’nın nasıl korunacağı konusuyla ilgili bilgi verilerek,  “Önümüzdeki günlerde görüşmeler sürecek. Müttefikler Türkiye'nin korumasını istiyor” denildi.

Bu konuda ABD yönetimi ile çeşitli düzeylerdeki görüşmelerin önümüzdeki süreçte devam edeceği ifade edildi. Taliban'ın tutumunun da yakından takip edildiğinin altını çizildi.

Açıklamada ayrıca, Cumhurbaşkaı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden arasındaki görüşmesinin olumlu geçtiği bilgisi verilirken, iki ülke arasındaki sorunların çözümü için ortak irade oluştuğu ifade edildi.

100 MİLYAR DOLARLIK TİCARET HACMİ HEDEFİ

Biden'ın iki ülke ilişkileri üzerine konuşulacak çok konu olduğunu ve Türkiye'yi ziyaret etme arzusunu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilettiği de ifade edildi.

Görüşmede ayrıca Türk tarafının iki ülke arasındaki 100 milyar dolar ticaret hacmi hedefini gündeme getirdiği, Biden'ın da bu hedefe destek verdiği belirtildi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz