Jeff Bezos NASA'ya dava açtı

Jeff Bezos NASA'ya dava açtı

Jeff Bezos'un sahibi olduğu Blue Origin, Ay'a iniş ihaleisni SpaceX'e veren NASA'ya dava açtı. 2,9 milyar dolarlık projede Blue Origin'in iddiasına göre iki şirketin de gerekli olduğu ifade edildi.

İçindekiler

Dünyanın en zengin insanı olan Jeff Bezos ile ikinci en zengin insan Elon Musk, uzay yarışında karşı karşıya geldi. NASA'nın Ay'a iniş ihalesini Elon Musk'un Spacex şirketine vermesinin ardından devreye giren Jeff Bezos'un Blue Origin'i, NASA'ya dava açtı.

NASA'nın 2,9 milyar dolarlık Ay'a iniş ihalesini SpaceX'e vermesi, Jeff Bezos tarafından tepkiyle karşılandı. Astronotları 2024'te Ay'ın yüzeyine taşıyacak iniş sisteminin inşa edilmesi için yapılan sözleşmede temel sorunlar olduğunu belirten Blue Origin, mahkemeye başvurdu.

İKİ ŞİRKET GEREKLİ

Blue Origin'den yapılan açklamada "Adil rekabetin tesisi ve ABD için Ay'a güvenli bir dönüş için bu dilekçede yer alan sorunların çözülmesi gerekiyor" ifadeleri yer alırken, söz konusu sistemi inşa etmek için iki şirketin gerekli olduğu vurgulandı.

Konuya ilişkin açıklama yapan NASA'nın keşif programı başkanı Kathy Lueders ise kurum bütçesinin iki şirketi seçmesini engellediğini belirtti.

NASA'nın hakkındaki suçlamalara 12 Ekim'e kadar yanıt vermesi gerekiyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz