Japonya’da yine heyelan alarmı

Japonya’da yine heyelan alarmı
NotHaber

Uzakdoğu’nun ada ülkesinde 3 Temmuz’da 10 kişinin öldüğü su baskını felaketinden sonra yine alarma geçildi. Ülkenin güneyindeki kıyı eyaletlerinde toplam 245 bin kişiye derhal tahliye emri verildi.

Japonya’da yağmur felaketlerinin ardı arkası kesilmiyor. Japon Meteoroloji Ajansı (JMA), ülkenin güneyindeki kıyı eyaletleri Kumamoto, Miyazaki, Kagoşima için şiddetli yağmur, taşkın ve toprak kayması uyarısında bulundu. Uyarıda “Bölge sakinleri Heyelan ve nehir taşkınlarına karşı oldukça ihtiyatlı olmalı” ifadeleri kullanıldı. Uyarı sonrası 3 eyalette toplamda 245 bin kişiye tahliye emri verildi.

10 AİLE MAHSUR KALDI

Kyodo ajansının haberine göre Kagoşima'da şiddetli yağmurun neden olduğu heyelan sonrası yol çöktü. Çökme sonrası 10 aile mahsur kaldı. Kagoşima'da 100 tahliye merkezi oluşturuldu. Şizuoka eyaletinde 3 Temmuz'da yağan şiddetli yağmur sonrası meydana gelen heyelanda 10 kişi hayatını kaybetmişti, 18 kişiyi arama çalışmaları halen sürüyor.

FELAKETLER BİTMEK BİLMİYOR

3 Temmuz’daki yağmur felaketinde, Temmuz ayı yağış ortalaması 242.5 olan Atami şehri 48 saatte 313 milimetre yağış almıştı. Uzmanlar, benzer olayların uyarı açıklanan kıyı eyaletlerinde de yaşanmasından korkuyor. 245 bin kişiye derhal tahliye emri verilmesinin arkasında yatan sebebin bu korku olduğu belirtiliyor. Japonya aynı zamanda deprem ve yüksek şiddetli depremlere bağlı olarak tsunami felaketlerinin de sıklıkla yaşandığı bir ülke olarak dikkat çekiyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz