Japonya’da salgın kaynaklı 4’üncü OHAL ilan edildi

Japonya’da salgın kaynaklı 4’üncü OHAL ilan edildi
NotHaber

Olimpiyat Oyunları’nın düzenleneceği Tokyo’da 22 Ağustos’a dek olağanüstü hal ilan edildi. Koronavirüs aşılaması hızlandırılacak, restoran ve barlarda alkol satışı yasaklanacak, işletmeler 20.00’a kadar açık kalabilecek.

Japonda, 23 Temmuz ile 8 Ağustos arası düzenlenecek Tokyo Olimpiyatları öncesinde koronavirüs önlemlerini artırma yoluna gidiyor. Başbakan Suga Yoşihide, koronavirüs salgını nedeniyle başkent Tokyo'da 22 Ağustos’a dek olağanüstü hal uygulanacağını açıkladı. Söz konusu kararı, hükümete bağlı COVID-19 Danışman Heyeti'nin tavsiyesi üzerine aldıklarını belirten Başbakan, OHAL bölgelerindeki vaka seyrinde düşüş hedeflendiğini söyledi.

İNSAN TRAFİĞİ YAVAŞLAYACAK

Salgınla mücadele kurulunda görev yapan üst düzey bir yetkili de, “Aşılamanın yaygınlaştırılmasına kadar yaz mevsimi ve festivallerinde insan trafiğinin yavaşlatılmasını hedefliyoruz” diyerek OHAL uygulamasından bekledikleri sonucu açıkladı.

GEÇEN YIL DÜZENLENECEKTİ AMA...

Bu kararla birlikte, Tokyo’da 2020 başından bu yana 4'üncü kez OHAL uygulaması yürürlüğe girmiş olacak. Uygulama çerçevesinde restoran ve barların alkol satışı yasaklanacak ve bu işletmelerin 20.00'a kadar açık kalmalarına izin verilecek. Daha önce 24 Temmuz-9 Ağustos 2020'de yapılması planlanan ve salgın nedeniyle ertelenen Olimpiyat Oyunları'nın 23 Temmuz-8 Ağustos'ta düzenlenmesi kararlaştırılmıştı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz