Japonya’da Lambda varyantı! Olimpiyatlarla bağlantılı çıktı

Japonya’da Lambda varyantı!  Olimpiyatlarla bağlantılı çıktı

Ülkede ilk kez tespit edilen koronavirüsün Lambda varyantının, 20 Temmuz’da Tokyo Olimpiyat Oyunları için varyantın çıkış noktası Peru’dan Japonya’ya gelen bir kadın vasıtasıyla bulaştığı ortaya çıktı.

Japonya'da ilk kez tespit edilen yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) "Lambda" varyantı vakasının izi araştırıldı. Hükümet kaynaklarına dayandırılan habere göre, Lambda varyantı 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları ile bağlantılı. Buna göre, daha önce Peru'ya seyahat öyküsü bulunan bir kadının, 20 Temmuz'da Tokyo'daki Haneda Havalimanı'na indiği tespit edildi. Tokyo 2020 Oyunları akreditasyon kartına sahip 30 yaşlarındaki kadının havalimanındaki testi pozitif sonuçlandı. Salgın Hastalıkları Ulusal Enstitüsü (NIID) vaka izi araştırması sonrası kadının, Kovid-19'un "Lambda" varyantına yakalandığını belirledi.

“İZLENMESİ GEREKLİ” NOTU DÜŞÜLDÜ

Enstitü, bu vakanın ülkedeki ilk "Lambda" varyantı vakası olduğunu bildirdi. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ilk olarak Peru'da görüldüğünü duyurduğu varyantı, haziranda "izlenmesi gerekli" şeklinde kategorize etmişti. Laboratuvar çalışmaları, Lambda varyantının aşıların ürettiği antikorlara dirençli olduğunu ortaya koymuştu. Bilim insanları Lambda'nın sırrını çözmeye çalışıyor. Ancak işleri oldukça zor. Zira bu varyantın diğer varyantlara göre daha karmaşık bir şekilde mutasyona girmiş olması bilim insanlarının işini bir hayli zorlaştırıyor.

JAPON HALKI PROTESTO ETMİŞTİ

23 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında yapılan Tokyo Olimpiyat Oyunları, koronavirüs salgını altında gerçekleştirildiği için yoğun eleştirilere maruz kalmıştı. Japon halkı da pandemiye rağmen organizasyonların hayata geçirilmesini pek çok defa protesto etmişti. Tokyo Olimpiyatları, normal şartlarda geçtiğimiz yıl düzenlenecekti ancak pandemi nedeniyle 2021 yılına ertelenmişti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz