Japonya’da da FETÖ’ye tepki

Japonya’da da FETÖ’ye tepki
NotHaber

Ülkenin Nagoya kentinde bir araya gelen Türk-Japon Dayanışma Derneği üyeleri, örgütün bu şehirde bulunan kuruluşunu protesto etti. Ellerinde Türk ve Japon bayrakları tutan grup, “15 Temmuz’u asla unutma” pankartı astı.

Dünyanın öbür ucunda dahi olsa Fetö’ye protestolar dinmiyor. Türk-Japon Kültür Ticari Yardımlaşma Dayanışma Derneği gönüllüleri ile Türk sivil toplumunun Nagoya'daki temsilcileri, FETÖ'nün kuruluşlarından EIS'nin önünde terör örgütünü protesto etti. Ellerinde Türk ve Japon bayrakları taşıyan grup kent merkezinden polis kontrolünde, okulun bulunduğu Nishi semtindeki EIS yerleşkesinin önüne yürüdü.

SİYAH ÇELENK BIRAKILDI

Okulun kapısının önüne tekbir sesleriyle siyah çelenk bırakan grup, yerleşke karşısındaki parkta şehitler anısına saygı duruşunda bulundu. Grup adına konuşma yapan dernek başkanı Adem Gündoğdu, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe teşebbüsünü kınadı ve darbe teşebbüsünün 5'inci yılında şehitleri rahmetle, gazileri minnetle andı. Cadde boyunca grupla birlikte hareket halindeki kamyonetin bir cephesine Türk bayrağı ile diğer cephesine “15 Temmuz'u asla unutma” pankartı asıldı.

ÖZEL İŞLETME OLARAK VARLAR

Japonya’da Yokohama, Nagoya, Sendai ve Şinjuku’da FETÖ tesislerinin faaliyetleri özel işletme olarak sürüyor. Japonya hükümetine ya da yerel belediyelere bağlı binalarda FETÖ işletmesi kursu, dersanesi, okulu kalmadı. Japonya’da “FETÖ'nün etkisi azaldı” dense de henüz Türkiye’nin arzu ettiği seviyede değil.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz