İsveç'ten Vladimir Putin'e yasak!

İsveç'ten Vladimir Putin'e yasak!

İsveç’te bebeklerine Vladimir Putin ismini koymak için müracaat eden çifte devletten ret yanıtı geldi. “Bu isim gelecekte çocukta travmaya sebep olabilir” gerekçesiyle talebe olumsuz karşılık verildi.

 İsveç'te bir çiftin bebeklerine isim koyma işini “bir adım ileriye götürme” çabasına devletten ret cevabı geldi. Ülkenin Hallan bölgesindeki Laholms ilçesinde yaşayan çift bebeklerine Vladimir Putin ismini koymak için Vergi Dairesine müracaat etti. Vergi Dairesi, Vladimir Putin isminin gelecekte çocukta tramvaya sebep olabileceği göz önünde bulundurularak bu talebin reddedildiği belirtildi.

YASA GEREĞİ BİLDİRİYORLAR

Ayrıca güçlü karakter isimlerinin çocuklara verilmesinin uygun olmayacağı da ifade edildi. Vergi Dairesi, 2009'da Malmö'de yaşayan bir ailenin bebeklerine "Allah" ismini koyma talebini de reddetmişti. İsveç'te çocuklara "Şeytan" ismi vermek de yasak. "İsveç İsim Yasası"na göre, ebeveynler çocuklarına vermek istedikleri ismi doğumdan sonra 3 ay içinde Vergi Dairesine bildirmek zorunda. Söz konusu yasa 1982'de soylu olmayan ailelerin çocuklarına soylu ailelerin isimlerini vermelerini önlemek için çıkarılmıştı.

RUSYA YAKINDAN İZLENİYOR

Rusya, Soğuk Savaş döneminden bu yana İsveç’te en çok takip edilen ülkelerin başında geliyor. Rusya’da 17-19 Eylül’de yapılacak seçimler de İsveç’te gündemde. St Petersburg kentinde Putin’e muhalif bir adayın seçim pusulasında kendisine çok benzeyen aynı isimli iki aday daha görmesiyle şoke olması, dünya medyasında ses getirmişti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz