“İstanbul dünyanın merkezi”

“İstanbul dünyanın merkezi”
NotHaber

35 ülkede belgesel çekmesiyle bilinen İtalyan yönetmen Dubini, “İstanbul yüzyıllardır dünyanın merkezi. Türk halkı sizi çok iyi ağırlıyor. Bence bu, Müslüman olmalarından kaynaklanıyor” dedi

Türkiye ile ilgili olumsuz yaklaşım ve kara propaganda Batı’ya yüzyıllardır sürse de, bunu kabul etmeyen Avrupalılar mücadeleyi sürdürüyor.

35 ülkede tek başına kısa film ve insan hikayesi belgeselleri çekmesiyle bilinen İtalyan yönetmen Franco Dubini, iki hafta önce geldiği İstanbul'daki serüvenini her gün çektiği kısa ve eğlenceli videolarla anlattı.

İstanbul’u “Yüzyıllardır dünyanın merkezi olarak” tanımlayan Dubini, Türk kültürüne ilişkin kapsamlı belgesellere imza atmak için de tarihi şehrin sokaklarını keşfetmeye devam ediyor.

YUNANİSTAN’DAN ENDONEZYA’YA...

“En büyük hedefim ön yargıları yıkmak ve dünyadaki farklı kültürleri keşfetmek” diyerek 4 yıl önce kamerasıyla yollara düşen Dubini, Endonezya'daki kahve üreticilerinden, Yunanistan'daki mültecilerin zorlu yaşamına kadar birçok farklı alanda belgeseller çekti.

Haziranın başında babasıyla İstanbul'a geldiğini belirten yönetmen, “Burada İtalya’dan çok kişiyle karşılaştım. Şehir kesinlikle modern, ulaşım son derece modern ve çok iyi çalışıyor. Tüm bunlar beni Avrupa’daymışım gibi hissettiriyor. İstanbul’da kendini İtalya’da gibi ya da dünyanın neresinden olursan ol evinde gibi hissedebilirsin” diyerek İstanbul serüvenini anlattı.

HALKIN SICAKKANLILIĞINA ÖVGÜ

İstanbul'daki turları ve çekimleri sırasında insanların kendisine çok yardımcı olduğunu ve sıcak karşıladığını belirten Dubini, “Türk halkı sizi ülkelerinde çok iyi ağırlıyor. Bence bu Müslüman olmalarından kaynaklanıyor” değerlendirmesini yaptı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz