İspanyol öğrenciden kovid karşıtı koltuk

İspanyol öğrenciden kovid karşıtı koltuk
NotHaber

Hollanda’da okuyan 21 yaşındaki İspanyol öğrenci, pandemiye uygun seyahat için tasarladığı projeyi açıkladı.

Koronavirüs salgını yaklaşık 1 buçuk yıldır tüm dünyayı sardığından beri güvenli seyahatin yollarını bulmak için hummalı çalışmalar devam ediyor. Özellikle salgın döneminde azalan uçak sefer sayıları, beraberinde kısıtlamalar ve yasaklar sonucu düşen yolcu sayıları, havayolu şirketlerinin verimli çalışamamasına ve finansal olarak zarar etmesine neden oldu.

“EKONOMİ KOLTUK” TASARIMI

Hollanda’nın Lahey kentindeki Delft Teknik Üniversitesi’nde eğitim gören 21 yaşındaki Alejandro Nunez Vicente’nin salgın döneminde yolcu uçaklarıyla seyahati kolaylaştırıcı “Ekonomi Koltuk” tasarımı dikkat çekti. Tasarımının detaylarına ilişkin konuşan İspanyol öğrenci “Proje süresince mevcut koltuk tasarımı (koltuk, sırtlık ve başlık) aynı kaldı, ancak yolcular arasında daha fazla boşluk bıraktığı ve onları farklı yüksekliklerde konumlandırdığı için salgın zamanlarında uçuşlar için daha uygun” dedi.

DAHA FAZLA DİZ MESAFESİ

Rahat seyahat etmenin daha fazla diz mesafesiyle mümkün olacağına inandığını vurgulayan Vicente, “Çözüm, uçaktaki dikey alanı kullanmak ve bagaj bölmelerini koltuk tasarımına uyacak şekilde yeniden tasarlamaktan geçiyor" dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz