İran'dan kripto paraya darbe

İran'dan kripto paraya darbe

İran'da 147 kripto para üretim merkezine baskın yapıldı. Kripto para üretiminde kullanılan bin 300 bilgisayara el konuldu.

İran'da bulunan çok sayıda kaçak Kripto para üretim merkezine baskın düzenlendi. İran güvenlik güçlerince düzenlenen baskında 147 kaçak kripto para üretim merkezine girildi, bin 300 bilgisayara el konuldu.

BASKINLAR SÜRÜYOR

Mart ayından beri çalışmalarını sürdüren İran güvenlik güçleri, 5 binden fazla tesis tespit etti. Yapılan operasyonlarda toplam 213 bin kripto para üretim cihazına da el konuldu.

İran'daki elektrik sıkıntısı nedeniyle yasal para üretim merkezlerinde de 22 Eylül'e kadar kripto para üretim faaliyetleri durdurulmuştu. Ele geçirilen cihazların elektrik kullanım miktarı ise 606 megavat olduğu belirtildi.

ÇİN KRİPTO PARALARI KADERİNE TERK ETTİ

Son dönemde Kripto para üretimi ve ticaretinin büyük ölçüde yasaklandığı Çin'de, kripto para hesabında yaşanan sorun nedeniyle 10 bin dolarlık zarara uğrayan vatandaş, borsa sahiplerine dava açtı.

Mahkemeden çıkan karar ise kripto para yatırımları ve ticaretinin yasalarca koruma altında olmadığı yönünde oldu.

Mahkemenin kararı emsal niteliği taşıyacak olsa da geçen hafta başka bir mahkeme de kripto varlıkların yasal koruma altında olduğuna hükmetmişti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz