İran’da virüs yeniden pik yaptı

İran’da virüs yeniden pik yaptı

Ülkede “kritik eşik” olarak değerlendirilen günlük 30 bin vaka barajı aşıldı. 83 milyon nüfuslu ülkede şimdiye kadar uygulanan aşı dozu sayısı ise 10 milyonda kaldı. Yetersiz sağlık hizmetleri, salgınla mücadelede en büyük engel.

İran'ın Koronavirüs ile olan sınavı son derece zorlu geçiyor. Ülkede son 24 saatte koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 322 artarak 89 bin 122'ye yükseldi.

Son 24 saatte 31 bin 814 yeni vaka tespit edildiği ve bunlardan 3 bin 566'sının hastanelere yatırıldığı belirtildi. Böylece uzmanların salgının kontrol edilemez hale bürünmesi yolunda “kritik eşik” olarak değerlendirdiği günlük 30 bin vaka barajı da aşılmış oldu. Uzmanlara göre günlük vaka sayılarında bu rakamın altına inilemezse salgının kontrolü de elden çıkmaya başlıyor. 

3 MİLYON KİŞİ HASTALIĞI ATLATTI

Kovid-19'a yakalanan hastalardan 4 bin 982'sinin yoğun bakım ünitelerinde tedavi gördüğü, salgının başlangıcından bu yana iyileşenlerin sayısının ise 3 milyon 274 bin 346'ya ulaştığı bildirildi. Yaklaşık 83 milyon nüfusa sahip ülkede, 8 milyon 141 bin 852 kişiye aşının ilk dozunun, 2 milyon 426 bin 697 kişiye de ikinci dozunun yapıldığı aktarıldı. Böylece ülkede şu ana kadar 10 milyon 668 bin 549 doz aşı uygulandığı açıklandı.

PANDEMİDEN ÖNCE BAŞLAMIŞTI

Ekonomik krize koronavirüsün getirdiği yıkıcı darbeden önce giren İran’da halkın sağlık hizmetlerine ulaşımı son derece yetersiz durumda kalırken, günlük vaka sayılarının kritik eşiğin altına inememesi durumunda İran’ı çok ciddi bir krizin beklediği aşikar. Maddi yetersizliklerle boğuşan ülkede sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi ihtimali de düşük görülüyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz