İran'da şok! Suikastçı ordu mensubu çıktı

İran'da şok! Suikastçı ordu mensubu çıktı
NotHaber

İstihbarat Bakanı, nükleer bilimci Fahrizade’yi öldüren kişinin İran ordusu mensubu olduğunu açıkladı. “Suikasti bu yüzden önleyemedik” dedi.

İran’da 27 Kasım 2020’de Suikaste uğrayan Savunma Bakan Yardımcısı ve nükleer bilimci Muhsin Fahrizade suikastıyla ilgili çarpıcı bir gelişme yaşandı.

İstihbarat Bakanı Mahmud Alevi, ülkenin nükleer programının babası olarak görülen Fahrizade hakkında konuşurken, Tahran yakınlarında gerçekleşen olaydan iki ay önce o bölgede suikast olabileceğine dair istihbaratı İran Silahlı Kuvvetleri ile paylaştıklarını fakat gerekli tedbirlerin alınmadığını açıkladı.

ÖNCEDEN HABER ALMIŞLARDI

Alevi, “Suikastten beş gün önce operasyonun yerini biliyorduk ancak suikastı hazırlayan kişi Silahlı Kuvvetler mensubu olduğu için suikastı engelleyemedik” diye konuştu. İstihbarat Bakanlığının sadece suikastın zamanını öngöremediğini aktaran Alevi, “Silahlı Kuvvetler’in alanında istihbarat faaliyeti yürütemeyiz. Bu yüzden iki kurum arasında koordinasyonu sağlayabilmek için onlardan temsilci istedik. Maalesef, Silahlı Kuvvetler bize bir temsilci göndermeden Fahrizade suikasta uğradı” diye konuştu.

ŞÜPHELİ YURT DIŞINA KAÇMIŞ

İranlı Bakan, söz konusu ordu mensubunun akıbeti hakkında bilgi vermedi. Ancak yetkililer, suikast şüphelisi bir kişinin olaydan birkaç gün önce ülke dışına çıktığını duyurmuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz