İran’da krizler bitmek bilmiyor

İran’da krizler bitmek bilmiyor
NotHaber

Dün deniz kuvvetlerindeki en büyük tonajlı gemisi batan İran, şimdi de petrol rafinerisi yangınıyla boğuşuyor.

İran’da felaketler peş peşe geliyor... Dün en büyük askeri gemisi yanan ve kurtarılamayıp batan İran şimdi de petrol rafinerisi yangını ile boğuşuyor. İran devlet televizyonunun haberine göre, Tahran'ın güneyindeki Şehid Tondguyan Petrol Rafinerisinde çıkan büyük bir yangın nedeniyle tesisteki tüm faaliyetler durduruldu.

CAN KAYBI YOK

Yangın nedeniyle bölgenin büyük bir duman bulutuyla kaplandığı ve itfaiye ekipleri ile ambulansların olay mahalline sevk edildiği belirtildi. Olayda ilk belirlemelere göre can kaybı yaşanmadığı aktarılırken yangının nedeninin belirlenmesi için soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

NEDENİ GAZ SIZINTISI

Uzmanlar, yangının sıvılaştırılmış bir gaz hattındaki sızıntı nedeniyle meydana geldiğini duyurdu. Dün, İran Deniz Kuvvetlerine ait “Hark” adlı askeri gemide yangın çıkmış, 20 saat süren kurtarma çalışmalarına rağmen geminin battığı açıklanmıştı. Gemideki tüm mürettebatın kurtarıldığı aktarılırken, yangının çıkış nedeni henüz belirlenmiş değil. Hark, 40 yıldır İran Deniz Kuvvetlerinde bulunan en büyük tonajlı gemiydi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz