Irak’ta yangın: en az 82 ölü

Irak’ta yangın: en az 82 ölü
NotHaber

Ülkenin Nasıriye kentinde bir hastaneninin Kovid bölümünde oksijen tüğü patlamasıyla çıkan yangında en az 82 kişi hayatını kaybetti. 60’tan fazla kişi yaralandı. Yangın saatler sonra ancak kontrol altına alınabildi.

Dünya bu sabaha Irak'tan gelen korkunç yangın haberiyle uyandı. Nasıriye kentinde bir hastanenin Kovid bölümünde oksijen tüpünün patlamasından kaynaklandığı düşünülen yangında en az 82 hasta hayatını kaybetti. El Hüseyin hastanesindeki yangın, saatler sonra kontrol altına alınabildi. Yangında 60'tan fazla kişinin de yaralandığı açıklandı.

YETKİLİLER GÖREVDEN ALINDI

Yangının ardından Irak Başbakanı Mustafa Kazımi bakanlarıyla acil toplantı yaptı ve Nasıriye'de görev yapan sağlık ve sivil savunma müdürlerinin görevden alınması emrini verdi. Hastanenin müdürünün görevden alınacağı ve hakkında gözaltı kararı çıkarıldığı da belirtildi. Hastane önünde toplanan öfkeli hasta yakınları polisle çatışırken iki polis aracı da ateşe verildi.

TÜRKİYE’DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Sağlık yetkilileri hastanedeki Kovid bölümünün 3 ay önce inşa edildiğini ve 70 yatak kapasiteli olduğunu, yangın başladığı sıradaysa yataklardan 63'ünün dolu olduğunu bildirdi. Nisan ayında da başkent Bağdat'da Kovid-19 hastalarının tedavi edildiği bir hastanede yangın çıkmış, en az 82 kişi hayatını kaybetmiş, 100'den fazla kişi de yaralanmıştı. Öte yandan Türkiye Dışişleri Bakanlığı, yangın nedeniyle Irak’a taziyelerini bildiren bir mesaj yayınladı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz