Irak'ta ABD'den dikkat çeken sevkiyat

Irak'ta ABD'den dikkat çeken sevkiyat

Irak’ta ABD liderliğindeki DEAŞ karşıtı koalisyon, Peşmerge’ye 26 Temmuz’daki yardımın ardından bir kez daha zırhlı araç teslimatı gerçekleştirdi. Bu hamleler, Irak Başbakanı’nın “Biz bize yeteriz” açıklamasından sonra geldi.

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon Peşmerge'ye bir kez daha askeri yardımda bulundu. Koalisyon güçleri, Erbil'de düzenlenen devir teslim töreniyle Peşmerge Bakanlığına içerisinde Hummer tipi zırhlı araç ve ambulansların yer aldığı 59 adet askeri araç teslim etti. Peşmerge Bakanlığına koalisyon güçleri 26 Temmuz'da da 70 civarında yeni araç vermişti. Törende sergilenen araçlar arasında Humvee türü zırhlı araç, tanker ve askeri kamyonlar olduğu görülmüştü.

IRAKLI BİRİMLERE DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Söz konusu yardım, Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi'nin “terör örgütü DEAŞ ile mücadele için ABD'li askerlerin Irak'taki varlığına ihtiyaç kalmadığını” söylemesinin ardından gelmişti. Kazımi, Irak güvenlik güçleri ve ordusunun, ülkeyi ABD öncülüğündeki koalisyon askerleri olmadan koruyabilecek durumda olduğunu belirtmişti. Washington’un yardım hamlesinin “size ihtiyaç yok” sözüne cevap olduğu yorumlanıyor. 

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ’NE ROKETLİ SALDIRI

Öte yandan Irak medyasında çıkan haberlere göre, Bağdat'taki korunaklı Yeşil Bölge'de bulunan ABD  Büyükelçiliği yakınlarına 2 roketle saldırı düzenlendi. Çevredeki araçlarda hasara neden olan saldırıda can kaybı olup olmadığına ilişkin ise bilgi verilmedi.Irak’taki ABD hedeflerine yönelik son dönemde sık sık saldırılar düzenleniyor. Saldırıların arkasında İran’a yakın Şii milis grupların olduğu iddia ediliyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz