İnsanları arayıp “Seni öldüreceğiz” diyorlar!

İnsanları arayıp “Seni öldüreceğiz” diyorlar!

Afgan gazeteci Nadene Ghouri, Taliban’ın dehşet veren yöntemlerini anlattı. “İnsanları arıyorlar ve ‘Seni almaya geliyoruz’ diyorlar. Sosyal medyaya bakıp uluslararası gruplarla bağlantılı olanları buluyorlar” dedi.

Dünya, insanları Afganistan'dan çıkartmaya yardımcı olan gazeteci ve yazar Nadene Ghouri'nin sözlerini konuşuyor... Ülkedeki korkunç durumu gözler önüne seren açıklamalar yapan Ghouri, Taliban'ın sosyal medyadan insan avına çıktığını, insanların telefon numaralarına kadar bilip peşine düştüğünü anlattı. İngiltere vatandaşı gazeteci ve yazar Nadane Ghouri, Taliban dehşetini “Sosyal medyaya bakıp, uluslararası gruplarla ya da yabancılarla bağlantılı olanları bulmaya çalıştıklarını biliyoruz. İnsanların telefon numaralarını biliyorlar ve arayıp 'Seni almaya geliyoruz' diyorlar. Bazı insanlara ölüm tehdidi mektupları yollandı” sözleriyle anlattı.

‘BATI O KADINLARA İHANET ETTİ’

Afgan gazeteciye göre en utanç verici olan şey, dünya genelindeki kurumlarla bağları olan çok sayıda kadının şu anda sıkışıp kalması. Ghouri, “Batılılar müdahalemizin işe yaradığını göstermek için hükümetin fonladığı projelere kadınların resimlerini koymaya bayılıyordu. Bu kadınlar bize güvendi. Bizim dostlarımız ve müttefiklerimizdi. Onlara büyük bir ihanette bulunduk” diyerek Batılı ülkelere sitemini dile getirdi.

ULUSLARARASI KURUMLARA ÇAĞRI

Nadane Ghouri, uluslararası organizasyonların derhal devreye girmesi gerektiğini de şöyle anlattı: Veri tabanları hazır, ancak tahliye listeleri ve uçuşların koordinasyonu için ya BM Mülteciler Yüksek Komiserliği ya da NATO tarafından merkezi bir uluslararası tahliye koordinasyonuna ihtiyaç var. Bu olmadan isimler farklı ülkelerde tekrarlanıyor ve uçaklardaki koltuklar boşa gidiyor. İnsanları tahliye etmekteki fırsat penceresi şu an açık ama bu pencere hızla kapanıyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz