İnsan yaşamına uygun "Hycean" gezegenleri keşfedildi

İnsan yaşamına uygun "Hycean" gezegenleri keşfedildi

Bilim insanları, güneş sisteminin dışında insan yaşamının mümkün olduğu gezegenler keşfetti. ‘Hycean’ adı verilen gezegenler Dünya’dan 2,5 kat büyük ve yüzde 90’ı okyanuslarla kaplı.

Gökbilimciler, Dünya dışı yaşamı arama çalışmalarında önemli bir adım attı. Cambridge Üniversitesi’nden bilim insanları, Güneş Sisteminin dışında insan yaşamının mümkün olduğu Gezegenler keşfetti. Araştırmacıların 'Hycean' adını verdikleri gezegenler, Dünya’dan 2,5 kat büyük ve yüzde 90’ı okyanuslarla kaplı.

YAŞAM TESPİT EDİLEBİLİR

Gezegenlerdeki su varlığının dünya dışı yaşamın varlığını kanıtlayabileceğini düşünen uzmanlar, ilk hayat belirtisini 2-3 yıla kadar tespit edebileceklerini söylüyor. -Bir yanı devamlı olarak karanlık, diğer yanı da aydınlık olan gezegenlerin yıldızlara yakın olması nedeniyle  insan yaşamının yalnızca karanlık tarafta mümkün olacağı düşünülüyor.

SAMANYOLU’NDA ÇOK YAYGIN

Samanyolu’nda çok yaygın olan Hycean gezegenleri, dünya benzeri gezegenlere oranla sayıca daha fazla.  Öte yandan,  Dünya benzeri gezegenlerin küçük boyutunun yaşam belirtilerini tespit etmeyi zorlaştırmasına karşın, Hycean’ların büyük boyutları gözlemlenmelerini kolaylaştırıyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz