İngiltere'ye giden yandı

İngiltere'ye giden yandı
NotHaber

Ada’ya gidecek kişiler 10 gün zorunlu karantinada kalacak. Yaklaşık 17 bin 500 lira tutan otel masrafı ve 2 zorunlu testin giderleri de yolcuların olacak.

İngiltere’de Sağlık Bakanı Matt Hancock salgın önlemlerini açıkladı. Buna göre seyahat yasağı uygulanan kırmızı listedeki ülkelerden gelecek İngiliz vatandaşları ve ülkede oturum iznine sahip kişiler 10 gün zorunlu karantinada bulunacak. Devletin anlaştığı, havaalanları çevresinde yer alan otellerde 10 gün konaklama ücreti 1750 sterlin (yaklaşık 17 bin 500 lira) olacak, bu ücreti yolcular kendileri karşılayacak.

2 VE 10’UNCU GÜNDE TEST

Sağlık bakanı Hancock, yolcuların karantinanın 2’nci ve 10’uncu günlerinde Kovid-19 PCR testini yaptırmalarının zorunlu olacağını, her biri 59 sterlin tutan test ücretini de kendilerinin ödeyeceğini belirtti. Bakan, ülkeye gelecek herkesin 72 saat içinde aldıkları negatif test sonucını göstermezse bin ile 2 bin sterlin arasında para cezası alacağını ifade etti.

10 YILA KADAR HAPİS CEZASI

Kırmızı listedeki ülkelerden İngiltere’ye giriş yaptıktan sonra karantinaya girmeyenlere 10 bin sterline kadar ceza, İngiltere’ye girmeden önceki 10 gün içinde bu ülkelerde bulunan ve bunu saklamaya çalışanlara da 10 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor. Söz konusu kırmızı listede çok sayıda Afrika ve Latin Amerika ülkesi bulunuyor.

 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz