İngiltere'ye aşı şantajı suçlaması

İngiltere'ye aşı şantajı suçlaması
NotHaber

Fransa Dışişleri Bakanı, İngiltere’yi Kovid-19 aşılarının ikinci dozlarının teslimatıyla ilgili şantaj yapmakla suçladı.

AB ülkeleri ve İngiltere arasında yaşanan Kovid-19 Aşılarıyla ilgili kriz büyüyor. Rus yayın organı Sputnik'in haberine göre Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, İngiltere'yi Kovid-19 aşıları teslimatıyla ilgili şantaj yapmakla suçladı.

YAN ETKİ KRİZİ DERİNLEŞTİRDİ

Bir Fransız radyo kanalına konuşan Le Drian, "Bu oyunu bu şekilde sürdüremezseniz; bu bir anlamda şantajdır. Zira insanları ilk doz aşılarını olmaları için teşvik ettiniz ve şu anda elinizde ikinci doz aşı bile yok" ifadelerini kullandı. Mart ayının ilk günlerinde İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın AB'ye aşı ihracının engellediği iddiaları yüzünden taraflar arasında gerginlik çıkmış, Astrazeneca aşısıyla ilgili yan etki iddialarıyla birlikte kriz giderek farklı bir boyuta ulaşmıştı.

MERKEL VE LEYEN DESTEKLEMİŞTİ

Boris Johnson, “İhracatı engellemedik, aşı milliyetçiliği yapılmamalı” diyerek iddialara kesinlikle karşı çıkıyor. Almanya Başkanı Angela Merkel’den Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’in ‘tedarik yasağı’ önerisine geçtiğimiz günlerde destek gelmiş, Merkel İngiltere ve AB arasında yaşanan aşı krizini "Bir sorunumuz var" diyerek doğrulamıştı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz