İngiltere'den ölümcül virüs paniği! Maymun çiçeği...

İngiltere'den ölümcül virüs paniği! Maymun çiçeği...

İngiltere'de koronavirüsten sonra şimdi de Monkeypox (Maymun çiçeği) virüsü görüldü. İki kişide tespit edilen virüs vücutta kabarcılar şeklinde görülüp ölüme kadar götürebiliyor.

İngiltere'de koronavirüsten sonra bu kez de Monkeypox (Maymun çiçeği) virüsü vakaları saptandı.

Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, ülkede ölümcül virüsün iki kişide tespit edildiğini yetkili makamlarca da teyit edildi. Haberde, virüs tespit edilen iki kişinin bunu yurt dışından kaptığı bilgisi de paylaşıldı.

KİMLİKLERİ GİZLENİYOR

Maymun Çiçeği Virüsü, çoğunlukla Orta ve Batı Afrika'da görülse de İngiliz yetkililer hastaların kimliklerine ve hangi ülkeyi ziyaret ettiklerine dair bilgi vermedi.

Hastaların mayıs ayı başında enfekte olduğu ve İngiltere'ye döndüklerinde pandemi kısıtlamaları kapsamında karantinaya girdikleri belirtildi.

Virüsün İngiltere'de başka insanlara bulaşip bulaşmadığı hakkında bir veri ise paylaşılmadı.

İNSANDAN İNSANA GEÇMESİ ZOR

Deride kabarcıklara neden olan ve ileri safhalarda ölümcül olabilen hastalığa; maymun, sıçan, sincap ve bazı küçük memeli hayvanlar tarafından yayılan bir virüs sebebiyet veriyor.

Ancak bilim insanları, söz konusu virüsün insandan insana bulaşmasının nadir görülen bir durum olduğunu ifade ederek, koronavirüs kadar kolay yayılmadığı bilgisini paylaştı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz