İngiltere’de şimdi de dişçi krizi patladı!

İngiltere’de şimdi de dişçi krizi patladı!

Nakliyeci sıkıntısı nedeniyle petrol başta olmak üzere pek çok ürünün tedariğinde sıkıntı yaşanan İngiltere’de şimdi de diş hekimi kıtlığı patlak verdi. Rutin vakalarda 2-3 yıl sonrasına randevu verilen, acil durumlar için 2-3 ay beklenen ülkede halk kendi dişini kendisi çekmeye başladı!

Brexit ile 2018’de Avrupa Birliği’nden ayrılan İngiltere’de dertler bitmek bilmiyor... Çoğunluğu Doğu Avrupalı ülkelerden olan tır şoförlerinin vize sorunu nedeniyle ülkeyi terk etmesinin ardından tedarik krizi yaşanan, benzin depoları önündeki kuyruklarda halkın biribirini dövdüğü ülkede şimdi de diş hekimi kıtlığı patlak verdi. Göçmen diş hekimlerinin ülkeden ayrılması ve pandeminin getirdiği aksaklıklar nedeniyle randevuların sayısında patlama yaşandı.

ÖZEL RANDEVUYA AĞIRLIK VERİYORLAR

Yığılmanın ardından diş hekimleri de para kazanmak için Ulusal Sağlık Sistemi’nden gelen randevular yerine özel randevulara öncelik verince durum iyice vahim hale büründü. Rutin vakalarda 2-3 yıl sonrasına randevu verilirken, acil vakalarda ise 2-3 ay beklemek gerekiyor. Hal böyle olunca dünyanın en varlıklı ülkelerinden birinde insanlar kendi dişlerini kendileri çekmek zorunda kalmaya başladı.

“PARA KAZANMAMIZ İÇİN TEK YOK BU”

İngiltere'nin doğusundaki 40 bin nüfuslu Bury St Edmunds kasabasında yaşayan Danielle Watts, bu örneklerden sadece biri. Kasabasında diş hekiminin bulunmadığı, başka yerlerde de randevuların yıllar sonrasına verildiği bir atmosferde diş etleri çekilen Watts, dişleri sallanmaya başladığı için 11 dişini kendisi çekmek zorunda kaldı! Diş hekimleri ise “Her geçen gün daha fazla diş hekimi özel çalışmaya başlıyor. Yanınızda çalışanların maaşlarını yatırabilmek ve ekipman maliyetlerini karşılayabilmek için başka bir şansınız yok” diyerek içlerinde bulundukları durumu açıklıyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz