İngiltere'de gizemli kedi hastalığı

İngiltere'de gizemli kedi hastalığı

İngiltere'de 500'ün üzerinde kediye bulaşan gizemli bir hastalık ortaya çıktı. Uzmanların henüz net olarak tanımlayamadığı hastalığa bir kedi mamasının neden olmuş olabileceği üzerinde duruluyor.

İngiltere'de yüzlerce Kediyi etkileyen gizemli bir Hastalık ortaya çıktı. Yetkililerin kedi maması zehirlenmesinden kaynaklandığını düşündüğü hastalık, şimdiye kadar 500'den fazla kediye bulaştı.

ÖLÜM ORANI YÜZDE 60'IN ÜZERİNDE

İngiltere Kraliyet Veterinerlik Fakültesi (RVC), kedi maması kaynaklı olduğu düşünülen gizemli bir hastalığın ölüm oranının yüzde 60'ın üzerinde olduğunu açıkladı. Resmi verilere göre 500'ün üzerinde kedi vakasının kendilerine ulaştığını bildirilen açıklamada RVC, kendilerine bildirilmeyen vaka sayısının daha yüksek olmasından endişe ettiklerini aktardı.

BELİRTİLER ÇOK ÇEŞİTLİ

RVC'den yapılan açıklamada; hastalıktan etkilenen kedilerde kilo kaybı, iştahsızlık, kan hücresi konsantrasyonlarında azalma gibi birçok belirtinin gözlemlendiğini duyuruldu.

Gıda Standartları Ajansı (FSA) tarafından piyasan çekilen kedi maması hakkındaki analizlerin FSA ile de paylaşıldığını belirten RVC, mamayı tüketen kediler için mutlaka kan testi yaptırılması gerektiğini bildirdi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz