İngiltere’de ‘Delta’ varyantı endişesi

İngiltere’de ‘Delta’ varyantı endişesi

Ada’da koronavirüsün Hindistan kaynaklı Delta varyantı, 21 Haziran’da planlanan normalleşmeyi 21 Temmuz’da kaydırabilir. Zira yeni vakaların dörtte üçü bu tipte!

Koronavirüs salgın karşısında aşı politikasıyla vaka ve ölümleri düşüren İngiltere'nin bu sevinci kısa sürebilir.

Zira virüsün “Delta” adlı varyantının yayılmasındaki hızlanış, Başbakan Boris Johnson'ın normalleşme politikasında geri adım atması ihtimallerini artırıyor. İngiliz basını, vaka sayısında son günlerde gözlemlenen artış nedeniyle normalleşme son etabının sekteye uğrayabileceğini ve tarihin bir ay ertelenebileceğini ileri sürdü.

DAILY TELEGRAPH İDDİA ETTİ

Normalleşmeye 21 Haziran'da geçmeyi planlayan Johnson’ın Hindistan'da ortaya çıkan Delta varyantının ülkede hızla yayılması nedeniyle bu tarihi erteleyeceği ifade ediliyor. Nitekim Daily Telegraph gazetesi, normalleşmeye geçişin 21 Temmuz'a kaydırılacağını ileri sürdü. Başbakanlık Ofisi ise haberler hakkında henüz bir yorumda bulunmadı.

TOPLAM 127 BİN KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

İngiltere'de şu ana kadar Covid-19'dan dolayı 127 bin kişi hayatını kaybetti. Ülkenin üçüncü defa kapanması ve yetişkin nüfusun dörtte üçünün aşılanması sayesinde günlük ölüm sayısı önemli ölçüde gerilemişti. Yeni vakaların dörtte üçünün aşılanmamış kişilerin Delta (Hint) varyantını kapanlardan oluştuğu ve çift doz aşı olanlar arasında her 25 kişiden birinin hastalığa yakalandığı belirtildi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz