İngiltere kendi yarattığı krizde boğulmak üzere

İngiltere kendi yarattığı krizde boğulmak üzere

Ada’da Brexit nedeniyle tır sürücüsü göçmenler ülkeyi terk etmek zorunda kalınca nakliye sektörü felç oldu. Kamyon şoförleri olmayınca tedarik zinciri kırıldı, benzinliklerde stoklar yüzde 20’nin altına düştü. Panikleyen hükümet, çözüm olarak tırları askerlerin kullanmasını planlıyor!

“Kontrolsüz göç” sebebiyle Avrupa Birliği’nden ayrılan İngiltere hakimiyetindeki Birleşik Krallık’ta işler hiç de iyi gitmiyor. Brexit'in ardından birçok Avrupa vatandaşı İngiltere'yi terk ederken bu durum en çok nakliye sektörünü vurdu. Kamyon şoförü eksikliği nedeniyle tedarik zinciri kırıldı. Marketlerde gıda stokları hızla tükenirken benzin ve doğal gaz fiyatları uçuşa geçti. Geçici vize ile sorunu çözmeye çalışan ancak bunun yeterli olmadığını gören hükümet, orduyu devreye sokmayı planlıyor!

GEÇİCİ VİZE DE MERHEM OLMADI

Bakanlar, petrol tankerlerini sürmek için “birkaç yüz” askerin getirilmesini öngören bir plan olan Escalin Operasyonunu dün başlattı. Hükümet her ne kadar yurt dışından 5 bin ağır vasıta sürücüsüne 3 ay süreli geçici vize vererek sorunu çözmeye çalışsa da, ülkenin çoğu yerindeki benzin istasyonlarının ortalama stok seviyelerinin yüzde 20'nin altında olduğu ve bunun sadece bir iki gün yeterli olduğunu gösteren raporlar yetkilileri bu plana yöneltti.

TAM TERSİNİ ÖNGÖRÜYORLARDI

Benzinliklerde stokların yüzde 20’nin altına düştüğü şeklinde haberler gelirken, orduyu devreye sokmayı düşündürtecek boyutlarda yaşanan bu kriz, İngiltere’nin Brexit’e ne kadar hazırlıksız olduğunu da gözler önüne serdi. Zira Brexit kampanyalarında; Bulgaristan, Romanya, Polonya gibi eski Doğu Bloğu ülkelerinden gelen göçmenlerin, Ada’da istihdamı olumsuz etkilediği savunuluyordu. Brexit’in tüm bunlara otomatik olarak çözüm oluşturacağı umuluyordu ancak hesapların tam tersi hayata geçti. Şimdi gözler kendi yarattığı petrol krizini ve itibarını kurtarmak için mücadele veren İngiltere’de...

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz