İngilizler’e seyahat yasağı isteği

İngilizler’e seyahat yasağı isteği
NotHaber

Almanya, koronavirüsün delta varyantı sebebiyle İngiltere vatandaşlarına seyahat yasağı istiyor. Yunanistan, Malta, Portekiz ve İspanya buna en çok karşı çıkması beklenen ülkeler.

İngiltere ile Almanya arasında gerginlik patlak verebilir... İngiliz The Times gazetesinde yer alan habere göre, Almanya Delta Varyantı endişesiyle koronavirüs aşısı olması veya olmaması fark etmeksizin İngiltere’den gelen yolculara seyahat yasağı getirilmesini istiyor. İngiltere'de hızla yayılan delta varyantıdan büyük endişe duyan Almanya Başbakanı Angela Merkel'in bu isteğin arkasındaki isim olduğu kaydediliyor.

KRİTİK GÖRÜŞME HAFTAYA

Planın üst düzey AB yetkilileriyle de tartışılacağı belirtilirken, ekonomileri büyük ölçüde turizme dayanan Yunanistan, Malta, Portekiz ve İspanya’nın bu karara karşı geleceğine kesin gözüyle bakılıyor. Almanya Başbakanı Merkel, bu konudaki endişeleri sebebiyle önümüzdeki hafta İngiltere Başbakanı Boris Johnson görüşecek. Reuters'ta yer alan habere göre de, İngiltere önümüzdeki ay iki doz aşısını olan ve yüksek riskli ülkelerden gelmeyenlere uçuş yasağını kaldırmayı planlıyor.

TÜRKİYE’NİN ELİ GÜÇLENİR

İngiltere’ye uygulanacak muhtemel bir seyahat yasağı, Türkiye’nin elini turizm alanınca güçlendirecek. Zira İspanya ve Yunanistan, İngiliz turistlerin en çok tercih ettiği iki nokta konumunda. Bu iki ülkeye seyahat yasağı konması durumunda, tercih sırasındaki üçüncü ülke Türkiye için büyük bir avantaj doğacak. 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz