İngiliz ordusunda büyük skandal

İngiliz ordusunda büyük skandal

İngiltere’de yayınlanan bir raporda, silahlı kuvvetlerdeki kadın personelin yüzde 62’sinin taciz veya tecavüze maruz kaldığı ortaya çıktı! Askeri mahkemelerin tecavüze verdiği mahkumiyetler sivil mahkemelerin yarısından dahi az!

İngiltere’de skandal bir rapor ortaya çıktı. İngiliz ordusunun, “kadın askerleri korumakta başarısız” olduğunu ortaya koyan bir parlamento raporuna göre, silahlı kuvvetlerdeki kadınların neredeyse üçte ikisi, kariyerleri boyunca zorbalığa, Cinsel tacize ve ayrımcılığa maruz kalıyor.

Ülkenin silahlı kuvvetlerinde kadınlara yönelik muameleye ilişkin soruşturmasını, “tarihinin en hayati soruşturmalarından biri” olarak duyuran savunma alt komitesi, 4 bin 106 eski kadın asker ile mevcut kadın personeli dinledi.

GERÇEK ORAN DAHA FAZLA

Komitede yer alan milletvekillerine, orduda maruz kaldıkları olayları anlatan eski ve mevcut kadın personelin yüzde 62'si, “kabul edilemez davranışlara” tanık olduğunu veya bunlara maruz kaldığını ifade etti. Cinsel yaklaşımları reddettikleri için nasıl zorbalığa maruz kaldıklarını belirten bazı kadınlar ise diğer kadın arkadaşlarının, erkek grupları tarafından uğradıkları saldırılara tanık olduklarını, ancak bunları bildirmekten çok korktuklarını kaydetti.

TERFİ İÇİN ZORLA CİNSEL İLİŞKİ

Raporda, “toplu Tecavüz, terfi için cinsel ilişki ile kampta veya gemilerde kötü muamele” gibi örnekler yer alıyor. İfadeleri dinleyen milletvekilleri, kadınların cinsel tacize uğrama olasılığının, erkeklerden 10 kat daha fazla olduğu konusunda “ciddi endişe” duyduklarını dile getirdi. Ayrıca hükümet verilerine göre, 2015-2020 yıllarında sivil mahkemelerde tecavüze ilişkin ortalama mahkumiyet oranı yaklaşık yüzde 34 iken, askeri mahkemelerde bu oran yüzde 16 olarak dikkati çekiyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz