Ida Kasırgası’nda bilanço ağırlaşıyor: 45 ölü

Ida Kasırgası’nda bilanço ağırlaşıyor: 45 ölü

Ida Kasırgası’nın neden olduğu şiddetli yağış ve sel sonucu en az 45 kişi hayatını kaybetti. Felaket nedeniyle New York’ta olağanüstü hal ilan edildi.

ABD’ yi etkisi altına alan Ida Kasırgası can almaya devam ediyor. Ülkenin güney eyaleti Lousiana’da başlayan kasırga kısa sürede kuzeydoğu yakasındaki New York, New Jersey, Pennsylvania, Maryland ve Connecticut eyaletlerine  ulaştı.  ABD Başkanı Joe Biden, yaşanan felaket için "İklim krizinin burada olduğunun kanıtıdır" ifadesini kullandı.

EN AZ 45 ÖLÜ

Kasırganın neden olduğu şiddetli yağış ve sel sonucu en az 45 kişi hayatını kaybetti.  New York kentinde bodrum katlarını su basması nedeniyle  13 kişi hayatını kaybederken,New Jersey’de ölenlerin sayısı 20’yı geçti.

NEW YORK’TA OHAL İLAN EDİLDİ

New York kentinde aşırı yağışların yol açtığı sel nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi.. Metro istasyonlarında yaşanan su baskını nedeniyle  çok sayıda kişi istasyonlarda mahsur kaldı. Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda, sel nedeniyle metronun kullanılamadığı belirtilirken, insanlardan metro ve sel bölgelerinden uzak durmaları istendi. Öte yandan,  New Jersey’deki Newark Havalimanı'nında yaşanan su baskını nedeniyle çok sayıda uçuş iptal edildi. Mullica Hill kentinde ise  9 ev fırtına nedeniyle yıkıldı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz