Ida Kasırgası ABD’yi vurdu! Nehir tersine aktı

Ida Kasırgası ABD’yi vurdu! Nehir tersine aktı
NotHaber

ABD’nin güney eyaleti Luisiana’yı etkisi altına alan Ida Kasırgası sellere ve ağır hasara yol açtı. Kasırganın şiddetinden Mississippi Nehri tersine aktı!

Ida Kasırgası,  ABD'nin güney eyaleti Louisiana'da sellere ve ağır hasara yol açtı. Saatteki hızı 240 kilometreye ulaşan kasırga, kısa süre içinde başta New Orleans olmak üzere eyaletin güney şehirlerine ulaştı. Eyaletin kıyı bölgelerinden 1500'den fazla kişi iç kesimlere ve sığınaklara tahliye edildi. Felaket nedeniyle bir kişi hayatını kaybetti.

ELEKTRİK KESİLDİ

Ida Kasırgası'nın etkisindeki Louisiana'da 1 milyondan fazla aboneye elektrik verilemezken cep telefonlarında kesintiler yaşandığı bildirildi. Louisina’nın en büyük elektrik şirketi Entergy, elektrik kesintilerinin kaynağını henüz bilmediklerini ve elektrik kesintilerinin giderilmesinin  "haftalar sürmesini" beklediklerini söyledi. Eyalet yetkilileri ise  elektrik ve iletişim kesintilerinin arama kurtarma çalışmalarını zorlaştırdığını açıkladı.

MISSISSIPPI NEHRİ TERSİNE AKTI

Mississippi Nehri kasırganın yarattığı fırtına dalgası nedeniyle tersine akmaya başladı. Meksika Körfezi’ne boşalan Mississippi Nehri, Ida’dan günler önce saniyede yaklaşık 8500 metreküp su boşaltırken, akış tersine döndüğünde saniyede yaklaşık 1150 metreküp suyun kaynağa doğru aktığı tespit edildi. Tersine akışın birkaç saat sürdüğü belirtildi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz