“İçişlerimize karışmayalım”

“İçişlerimize karışmayalım”
NotHaber

Mısır Dışişleri Bakanı, Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesinin parolasını bu ifadelerle anlattı.

Mısır ile Türkiye arasında normalleşme süreci ilerliyor. General Sisi’nin darbeyle iktidara geldiği 2013’ten bu yana ilişkilerin gergin olduğu Ankara-Kahire ilişkileri hakkında Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri’den önemli bir açıklama geldi. Şukri, Türkiye'yle normalleşme sürecinde atılan adımların olumlu yönde ilerlemesi halinde, iki ülkenin yararına olan açık bir politik zemine ulaşmaya çalışacaklarını söyledi.

Şukri, “Türkiye'nin bu davranışlarının devam ettiğinden emin olmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu nedenle, ilişkilerin normale döndüğü noktaya ulaşana kadar istikşafi nitelikli istişareler yapıyoruz” dedi. Mısırlı siyasetçi, ilişkilerin karşılıklı saygıya ve içişlerine karışmamaya dayanması gerektiğinin altını çizdi.

İki ülke arasındaki artan diyalog, Yunanistan ve Güney Kıbrıs tarafından yakından takip ediliyor. Zira Atina, Türkiye-Mısır gerginliğinden yararlanarak Kahire ile son 8 yılda ilişkilerini gerçekleştirmişti. Atina, Türk karşıtı ittifaka İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri de eklemeyi başarmıştı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz