Hindistan’da heyelan: Yol çöktü, 204 kişi mahsur kaldı

Hindistan’da heyelan: Yol çöktü, 204 kişi mahsur kaldı

Hindistan’ın Sirmaur bölgesinde meydana gelen heyelan sebebiyle yol çöktü. 204 Kişi bölgenin ayrı noktalarında mahsur kaldı. Hindistan’da muson yağmurlarının etkisini arttırmasıyla sel ve toprak kaymasıyla karşı karşıya kalıyor.

Hindistan'ın Himachal Pradesh eyaletinde 707 Ulusal Otoyolu'nun Sirmaur ayağının 100 metrelik bölümü, bölgede meydana gelen Toprak kayması nedeniyle saniyeler içinde çöktü.

Aralarında turistlerin de bulunduğu 204 Kişi bölgenin diğer noktalarında mahsur kaldı.  O anlar vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla anbean kaydedildi. Hindistan muson yağmurlarının etkisini arttırmasıyla sel ve toprak kaymasıyla karşı karşıya kalıyor.

ÜLKE GENELİNDE 200'E YAKIN ÖLÜM!

Son 1 hafta içerisinde Hindistan’da sık sık toprak kaymaları ve sel felaketi yaşandı. Bununla birlikte 200’e yakın insanın, toprak kaymaları ve sel felaketinden kaynaklı hayatını kaybettiği öğrenildi. Yakın zamanda yaşanan en büyük felaket geçtiğimiz hafta Hindistan’ın batısında yer alan Maharashtra eyaletinde şiddetli muson yağmurları nedeniyle meydana gelen toprak kaymaları ve sel felaketi nedeniyle 136 kişi yaşamını yitirdi.

ASYA ÜLKELERİ SULAR ALTINDA

Çin’de Henan eyaletinde sel felaketlerinde 13 milyon 910 binden fazla kişi etkilendi. Yetkililerden yapılan açıklamaya göre, eyalette 90 kişinin hayatını kaybettiği bildiriliyor.

Benzer kayıplar Afganistan’da da yaşandı. Afganistan'ın doğusundaki engebeli bir bölge olan Nuristan'da dün akşam saatlerinde gerçekleşen sel baskınlarının sonucunda 60'tan fazla kişinin öldüğünü söyledi.

Geçtiğimiz haftalarda Nepal’de yaşanan sel ve toprak kayması nedeniyle 20 gün içinde 7’si çocuk 38 kişi hayatını kaybetti. Akabinde en az 5 bin 100 kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz