Hazar Denizi’nde Taşlı Ada alev aldı

Hazar Denizi’nde Taşlı Ada alev aldı

Hazar Denizi’nde kıyıdan yaklaşık 30 km uzaklıktaki Taşlı Ada’da çamur volkanı kaynaklı büyük bir patlama yaşandı. Metrelerce yukarı yükselen alevler, Bakü sahilinden de görüldü.

hazar denizi'nde dün gece meydana bir Patlama meydana geldi. Olay bir anda sosyal medyada gündem olurken, patlamanın çamur volkanından kaynaklandığı bildirildi. Azerbaycan Devlet Petrol Şirketinin (SOCAR) açıklamasında, gece Bakü sahilinden de görülen alevlerin sebebinin araştırılması için olay yerinde bir ekibin inceleme yaptığı bildirildi. Metrelerce yükselen alevlerin Elet ile Neftçala arasında kıyıya yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Taşlı Ada’da doğal şekilde yanan çamur volkanının patlamasından kaynaklandığı belirtilen açıklamada, alevlerin sönmeye yakın olduğu ifade edildi.

PÜSKÜRMEYLE METAN GAZI AÇIĞA ÇIKTI

Açıklamada, petrol ve gaz yataklarında daha önce de çamur volkanlarının püskürtmesi neticesinde metan ve diğer yanıcı gazların çıktığı ve metrelerce alevlerin yükseldiği hatırlatıldı.

TEKRARLANMASI YÜKSEK İHTİMAL!

Uzmanlar, yüksek seviyede petrol ve doğalgaz rezervlerinin bulunduğu bölgede, böyle bir patlama yaşanmasının sürpriz olmadığı görüşünde birleşirken, benzer olayların tekrarlanmasının ihtimalinin yüksek olduğu da vurgulandı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz