Hawaii’de bir günde 140 deprem oldu!

Hawaii’de bir günde 140 deprem oldu!

Hawaii’deki Kilauea Yanardağı’nda en büyüğü 3,3 şiddetinde olmak üzere 140 deprem kaydedildi. Yoğun depremler sırasında yanardağın yüzeyinde değişiklikler yaşandığı tespit edildi. Uzmanlar “uyarı” seviyesine geçti.

Koronavirüs salgını, orman yangınları, Depremler derken 2021’deki felaketlere bir yenisi daha eklenmek üzere. Hawai'deki Kilauea Yanardağı'nda çok sayıda deprem tespit edildi. Nitekim dünyanın en aktif volkanlarından Kilauea'da 1983'ten bu yana patlamalar oluyor. Hawai Volkan Gözlemevi'nden yapılan açıklamada, gece başlayan çok sayıda depremin, sabaha kadar devam ettiği ancak depremlerin herhangi bir patlamaya neden olmadığı bilgisi paylaşıldı.

ÇOĞU 1’DEN DAHA AZ ŞİDDETTE

Yanardağda, en büyüğü 3,3 şiddetinde olmak üzere 140 depremin kaydedildiği, depremlerin çoğunun 1'den daha az şiddette gerçekleştiği aktarıldı. Yoğun depremler sırasında yanardağın yüzeyinde değişiklikler tespit eden bilim insanları, değişimin, magmanın yanardağın güney kısmında hareket ettiğini gösterebileceğini ifade etti. Gözlemevi, "izleme" olan uyarı seviyesini "uyarı" olarak değiştirdi.

HALKA “LAV PATLAMASI” EĞİTİMİ

ABD’nin Pasifik Okyanusu’ndaki adalar toplamından oluşan Hawaii eyaleti, zaman zaman yanardağ patlamaları sonucu lavlara teslim olmasıyla biliniyor. Bu eyalette yaşayanlara yanardağ patlaması durumunda ne yapılması gerektiği ve acil durum kararları yetkililer tarafından sıklıkla hatırlatılıyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz