Hastanede karıştırıldığını tesadüfen öğrendi!

Hastanede karıştırıldığını tesadüfen öğrendi!

İspanya 19 yaşındaki bir kişi, hastanede karıştırılarak başka ebeveynler tarafından büyütüldüğünü tespit etti. 3 milyon tazminat istedi. Olay, büyük annesi sandığı kişinin kızın babasına “Çocuğa iyi bakmıyor” davası sonrası yapılan DNS testiyle ortaya çıktı.

İspanya'da filmlerde görülecek türden bir olay yaşandı. Ülkenin kuzeyinde yer alan Bilbao kenti yakınlarında bir Hastanede 19 yıl önce doğduktan sonra yanlış aileye verildiği ortaya çıkan bir kadın, 3 milyon euroluk tazminat talebiyle dava açtı. Yerel basına göre doğumun ardından kuvöze koyulan iki bebek karıştırıldı ve bebekler yanlış ailelere teslim edildi. Olayın ortaya çıkmasının ardından yerel hükümet bunun bir insan hatasından kaynaklandığını açıkladı. Adı açıklanmayan şikayetçi, büyük annesi olduğunu sandığı kişi tarafından yetiştirilmişti.

HER ŞEY 16 YAŞINDAYKEN BAŞLADI

Olay büyük annenin, 16 yaşındayken babasının çocuğa iyi bakmadığı gerekçesiyle açtığı davada mahkemenin babadan DNA testi istemesiyle ortaya çıktı. 2017'de yapılan DNA testinde kızın babasıyla genetik bir bağı olmadığı belirlendi. Bunun üzerine yapılan bir diğer DNA testi annesiyle de bir bağı olmadığını ortaya koyunca o dönem 16 yaşında olan genç, konunun araştırılmasını sağladı. Araştırmanın sonucunda hastanede karıştırılma ihtimali olan yalnızca bir bebek olduğu bulundu. 19 yaşındaki kadın, biyolojik ailesini öğrenebilmek için DNA testinin sonucunu bekliyor.

“BUGÜN BÖYLE BİR HATA YAPILAMAZ”

La Rioja Bölgesel Hükümeti Sağlık Bakanı Sara Alba, hatayı yapan kişinin tespit edilemediğini söyledi. Alba o tarihten bugüne kadar bebek doğum prosedürlerinin geliştirildiğini ve günümüzde böyle bir hatanın imkansız olduğunu açıkladı. Alba, hükümetinin yasal sürece saygı göstereceğini ve ailelere destek vereceğini belirtti. Haberi ilk olarak duyuran La Rioja gazetesi, yerel hükümetin 215 bin euroluk tazminat önerdiğini fakat 19 yaşındaki kadının 3 milyon euro talep ettiğini yazdı. El Pais gazetesi, karıştırılan diğer bebeğin de durumdan haberdar edildiğini fakat o kadının şikayetçi olmadığını aktardı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz