Hastane yangını 9 kişiyi öldürdü

Hastane yangını 9 kişiyi öldürdü

Romanya’nın Köstence kentinde bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde çıkan yangında 9 kişi yaşamını yitirdi. Yangın koronavirüs hastalarının tedavi edildiği bölümde patlak verdi. Bu, son 1 yıl içinde ikinci ölümlü hastane yangını vakası olunca ülkedeki sağlık kurumlarının altyapısı gündeme geldi.

 

Romanya yangın felaketiyle sarsıldı. Ülkenin doğusundaki Köstence kentindeki bir hastanenin Kovid-19 yoğun bakım ünitesinde cuma günü yangın çıktı. Romanya'nın acil durum müfettişliği, Köstence Enfeksiyon Hastalıkları Hastanesi'ndeki tüm hastaların tahliye edildiğini ve yangının sabaha karşı söndürüldüğünü ancak 9 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu. Hastanenin tıbbi ünitesinde 10'u yoğun bakım hastası olmak üzere 113 hasta bulunuyordu.

KASIM’DA 10 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

19 milyonluk bir Avrupa Birliği ülkesi olan Romanya'da geçtiğimiz yıl içinde iki ölümcül Hastane Yangını daha yaşandı ve bu da ülkenin yaşlanan hastane altyapısı hakkında endişelere yol açtı. Geçen Kasım ayında, kuzeydeki Piatra Neamt kasabasında Kovid-19 yoğun bakım ünitesinde çıkan bir yangında da 10 kişi hayatını kaybetmişti.

HÜKÜMET NE YAPACAK?

Bu olayın ardından Rumen kamuoyunda başlayan tartışmalarda da hastanelerin altyapıları topa tutuldu. Hazırlıksız olunması nedeniyle ülkedeki tüm hastanelerde yatan hastaların tehlike altında olduğuna dikkat çekildi. Hükümetin bu eleştirilerin ardından nasıl bir tutum takınacağı merak konusu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz