Hamas, Filistinlileri “öfke günü”ne çağırdı

Hamas, Filistinlileri “öfke günü”ne  çağırdı
NotHaber

Hamas, Filistinlileri Batı Şeria'daki şehirlerde gelecek cumayı “öfke günü” haline getirmeye davet etti.

Filistin-İsrail hattında gerginlik sona ermiyor. Hamas, Yahudi yerleşimcilerin Mecid-i Aksa'ya yönelik baskınlarını “İşgal güçleri hükümetinin itibarını korumak için gerçekleştirilen umutsuz bir girişim” diye değerlendirken, Filistinlileri Batı Şeria'daki şehirlerde gelecek cumayı “Öfke Günü” haline getirmeye davet etti. Kalabalıklar halinde tüm temas noktalarında toplanılması, yerleşimler arasındaki yolların kesilmesi, İsrail hükümetinin himayesinde kendilerine oldubitti dayatmaya çalışan yerleşimciler karşısında tırmanış çağrısında bulundu.

KAPSAMLI DİRENİŞ HEDEFİ

Bu saldırıların daha fazla direniş ve engellemeyle ile karşılaşacağı aktarıldı. Filistin halkının topraklarını savunma ve ulusal kurtuluş projesine katılmaya; işgal güçleri ve yerleşimciler karşısında kapsamlı bir direnişi etkinleştirmeye hazır olduğu vurgulandı.

POLİS DESTEKLİ FANATİKLER

İsrail polisinin eşlik ettiği fanatik Yahudiler, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'ya sık sık baskın düzenliyor. Fanatik Yahudilerin Harem-i Şerif'e düzenlediği bu tür baskınlar bölgede gerginliğin tırmanmasına neden oluyor. İşgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz