Haiti kaosa sürükleniyor

Haiti kaosa sürükleniyor
NotHaber

Devlet Başkanı Moise’nin suikaste kurban gittiği ülke, isyanlar ve cinayetlerle çalkalanıyor. Suikast zanlıları dövülüp teşhir edilirken, bir kişi de haydutlar tarafından öldürüldükten sonra cesedi yakıldı.

 

Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise’nin 7 Temmuz’da uğradığı evini basan komandolar tarafından suikaste kurban gitmesinin ardından ülke kaosun içine düştü. Dün gece başkent Port au Prince'de silah sesleri yükseldi ve en az iki hapishanede mahkum isyanları ve kaçma girişimleri yaşandı. 72 yaşındaki bir memur ise çarşamba gecesi adanın güneybatısındaki bütün bir eyaleti polisin bile giremediği 'kırmızı bölgeyi' çeviren haydutlar tarafından vurularak öldürüldü ve ardından yakıldı. Port-au-Prince'in kuzeyindeki Mirebalais'teki iki hapishanede mahkumlar isyan çıkardı, pek çok mahkum hücrelerini ateşe vererek kaçtı.

TEDAVİ İÇİN MIAMI’YE NAKLEDİLDİ

47 yaşındaki First Lady Martine ise saldırıda bacaklarından, kolundan, gövdesinden ve elinden vurularak ağır şekilde yaralanmıştı. First Lady, tedavi için ABD'nin Miami kentindeki bir hastaneye nakledildi. Üst Meclis Başkanı olarak görev yapan Claude Lambert, 10 senatörden 8'inin imzasını alarak geçici devlet başkanı oldu.

ZANLILARDAN BİRİ KAÇARKEN ÖLDÜ

Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise'ye düzenlenen suikastın ardından 17 Kolombiyalı, 2 Haiti asıllı ABD vatandaşı gözaltına alınmıştı. Suikastın, 26 Kolombiyalı ve iki Haiti asıllı ABD vatandaşının da içinde olduğu bir komando birliği tarafından yapıldığı açıklanmıştı. Kaçak zanlılar aranıyor. Çatışmalarda yaralanan zanlılardan biri kaçmayı ve Moise'nin yaşadığı Pétion-Ville semtindeki bir aile evine tırmanmayı başarmıştı ancak cesedi bulundu.

 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz