Haiti Devlet Başkanı evinde öldürüldü

Haiti Devlet Başkanı evinde öldürüldü
NotHaber

Jovenel Moise, konutuna giren kimliği belirsiz bir grup tarafından silahla vurularak öldürüldü. First Lady de olayda yaralanırken, Moise süresi dolmasına rağmen görevi bırakmamakla eleştiriliyordu.

Karayipler ülkesi Haiti’yi sarsan bir olay yaşandı. Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise cinayete kurban gitti. Haiti Başbakanı Claude Joseph, dün gece Haiti Devlet Başkanı Moise’nin konutuna kimliği belirsiz bir grubun girdiğini ve silahla vurarak Moise’yi öldürdüğünü duyurdu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı açıklandı.

İSTİKRARSIZLIK DAHA DA ARTACAK

Ülkede şok etkisi yaratan saldırıda, Moise’nin eşinin de yaralandığı ve hastanede tedavi altına alındığı belirtildi. Yoksullukla boğuşan Haiti’de son dönemde siyasi olarak ayrışma yaşanmış ve ülke genelinde şiddet artmıştı. İngiliz haber ajansı Reuters, silah seslerinin ülke genelinde duyulduğunu yazdı. Moise cinayetinin ardından yoksulluk ve siyasi istikrarsızlıklarla çalkalanan ülkedeki bölünmüşlüğün daha da derinleşmesi bekleniyor.

7 ŞUBAT’TA BIRAKMASI GEREKİYORDU

ABD destekli olmakla eleştirilen, 2017 yılında göreve başlayan Moise'nin görev süresinin sona ermesine karşın iktidarı bırakmaması üzerine ülkede Şubat ayında geniş çaplı eylemler gerçekleştirilmişti. 2018'den bu yana hükümet ve ABD'ye karşıtı geniş eylemlerin düzenlendiği ülkede Moise'nin anayasaya göre görevi 7 Şubat günü terk etmiş olması gerekiyordu. Bunun gerçekleşmemesi üzerine halk eylemleri şiddetlendirmişti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz