Gürcistan’da LGBT olayları

Gürcistan’da LGBT olayları
NotHaber

LGBT üyelerinin yürüyüşü, başkent Tiflis’te toplanan öfkeli kalabalığın protestoları ve sonrasında yaşanan olayların ardından iptal edildi. Gökkuşağı bayrakları yakılarak yerlerine Gürcistan bayrağı sallandırıldı.

LGBT tartışması, Gürcistan’da ortalığı karıştırdı. Başkent Tiflis'te, Şota Rustaveli Caddesi'nde toplanan binlerce kişilik grup, LGBT üyelerinin dün yapılması planlanan yürüyüşü protesto etti. Aralarında Gürcistan Ortodoks Kilisesinden din adamlarının da yer aldığı göstericiler caddeyi kapattı. Parlamento binasının önünde bir araya gelen göstericiler burada yaptıkları konuşmalarda, LGBT üyelerinin yürüyüşüne izin vermeyeceklerini belirterek Tiflis'in çeşitli noktalarında nöbet tutacaklarını bildirdi. Ayrıca çok sayıda gökkuşağı bayrağı da yakılarak yerlerine Gürcistan bayrağı sallandırıldı.

GAZETECİLER VE POLİSLERE SALDIRI

Göstericilere yaklaşarak fotoğraf ve görüntü çekmeye çalışan gazeteciler, saldırıya uğradı. Birkaç gazetecinin hafif yaralandığı gösteride, basın mensuplarını korumaya çalışan polis ile göstericiler arasında arbede çıktı. Diğer yandan Başbakan İrakli Garibaşvili, tarafları sakin olmaya çağırdı. Garibaşvili, tüm vatandaşların haklarını koruduklarını kaydederek Tiflis'te yaşanan gerginlik nedeniyle LGBT yürüyüşünün iptal edilmesinin daha uygun olacağını ifade etti. Sonrasında da LGBT üyelerinin yapacağı yürüyüşü güvenlik gerekçesiyle iptal edildi.

HALK DURUMDAN HOŞNUT DEĞİL

Gürcistan Anayasası, cinsel yönelimlere karşı ayrımcılığı suç olarak tanımlasa da, çoğunluğu muhafakazar kesimden meydana gelen Gürcü halkı, LGBT faaliyetlerine tamamen karşı bir tutum sergiliyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz