Gani'den Afgan halkına mesaj!

Gani'den Afgan halkına mesaj!

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, Taliban’ın günden güne kontrolünü artırdığı bir ortamda halka mesaj yayınladı. “Dayatılmış bir savaşla karşı karşıyayız. Vatanı savunmaya devam edeceğim” dedi.

ABD’nin Afganistan'dan çekilme kararı alması ve Afgan yönetiminin Taliban’la barış görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Taliban saldırıları hız kazanmıştı. Ülkedeki kritik şehirleri birer birer ele geçiren Taliban, son olarak başkent Kabil’e 150 kilometre mesafedeki Gazne ve Kandahar’da kontrol sağlamıştı. İşte böyle bir atmosferde Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, video mesaj yayınlayarak Afganistan'ın dayatılmış bir savaşla karşı karşıya kaldığını ve ülke genelinde yaşanan durumdan haberdar olduğunu belirtti.

ORTAKLARLA GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Afganistan savunma, güvenlik ve halk güçlerinin ülke topraklarını savunmak için büyük bir mücadele verdiğini dile getiren Gani, bu konuda hem halk güçlerine hem de hükümet güçlerine teşekkür etti. Gani, "Cumhurbaşkanı olarak vatanı savunmaya devam edeceğim. Bu konuda uluslararası ortaklarımız ve siyasi liderlerle görüşmelerimiz sürüyor" diye konuştu.

ŞİDDET OLAYLARI İLERLEMESİN DİYE...

Afgan güçlerinin uyum içerisinde olmalarının kendileri için öncelik olduğuna dikkati çeken Gani, Afgan halkının daha fazla mülteci durumuna düşmesini ve şiddet olaylarının daha fazla ilerlemesini engellemek için çalışmalara odaklanacağını vurguladı. Bu dayatılmış savaşın daha fazla Afgan halkının canına mal olmasına, son 20 yıl içerisindeki elde edilen kazanımlarının yok edilmesine izin vermeyeceklerine işaret eden Gani, "Bu konuda hem yurt içinde hem yurt dışında danışmalarımız devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz