Fransız sağlık sistemi çöktü

Fransız sağlık sistemi çöktü
NotHaber

Fransa’da hastaneler, koronavirüs salgını karşısında, hükümet ise aşılama programını uygulama konusunda sınıfta kaldı.

Koronavirüs salgını Avrupa’yı sarsmaya devam ederken, sağlık alanında sınıfta kalma bakımından en önde gelen ülkelerin başında Fransa var. Virüsün üçüncü dalgasının vurduğu ülkede geçen seneden bu yana virüs kaynaklı olarak yaşamını yitirenlerin sayısı yaklaşık olarak 100 bin! Üstelik dün günlük vaka olarak 5 bin sayısı aşıldı ve bu ülke için olumsuz anlamda bir rekor teşkil ediyor. Hastanelerin acil servisleri ise çökme noktasında.

“YASAK DEĞİL ÇÖZÜM ÜRETİN”

Her gün binlerce hasta, yoğun bakım ünitesine alınmak için hastenelere naklediliyor ve Fransız Sağlık sistemi bu ağırlık karşısında çökmek üzere. Beklendiği üzere, eleştiri oklarının hedefinde Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron var. Çünkü ülkede 2020 sonundan bu yana restoran, bar gibi topluma açık alanlar tamamen kapalı ve akşamları sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Halkın beklentisi ise daha fazla yasak koymak yerine sağlık sisteminin güçlendirilmesi.

İNGİLTERE ZORU BAŞARMAK ÜZERE

Zira Fransa, aşılama konusunda Avrupa’nın diğer büyükleri İngiltere ve Almanya’nın çok gerisinde kaldı. İngiltere’nin başkenti Londra’da dün aylar sonra hiçbir ölüm yaşanmazken, İngilizler bu başarıyı aşılama sistemine borçlu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz