Fransa’da zorunlu aşı okullara da geliyor

Fransa’da zorunlu aşı okullara da geliyor
NotHaber

Orta okul ve lisede sınıflarda vaka tespit edilirse aşı olanlar eğitime sınıfta, olmayanlar ise 7 gün boyunca evde devam edecek. Değişiklikler yalnızca 12 yaş üstü çocukları kapsayacak.

Aşınlanmayı hızlandırma çabası içinde olan Fransa, birçok alanda devreye soktuğu sağlık sertifikasını okullarda da uygulama kararı aldı. Buna göre orta ve lise sınıflarında herhangi bir vaka tespit edilmesi halinde, aşı olanlar eğitime sınıfta, olmayanlar ise 7 gün boyunca evde devam edecek.

7 BİN YENİ AŞI MERKEZİ AÇILIYOR

Eğitim Bakanı Jean-Michel Blanquer, eylül ayında açılması planlanan okullara ilişkin yeni düzenlemeleri anlattı, değişikliklerin yalnızca 12 yaş üstü çocukları kapsadığını belirtti. Zira ülkede 12 yaş ve üstü herkes COVID-19 aşısı yaptırabiliyor. 12 yaş altı çocuklar içinse geçen yılki uygulamalar aynen geçerli olacak. Buna göre, herhangi bir korona vakası tespit edilirse sınıftaki herkes 7 gün boyunca evde izole olarak uzaktan eğitim alacak. Bakan Blanquer, aşılanmaya atıfta bulunarak “Umuyorum ki bu yıl geçen yıla oranla eğitimde çok daha az kesinti yaşayacağız” diye konuştu. Blanquer ayrıca, aşılanmayı teşvik etmek için eylül itibarıyla okulların içine ya da yanına 6-7 bin kadar aşı merkezi açacaklarını duyurdu.

PROTESTOLAR ŞİDDETE DÖNÜŞMÜŞTÜ

Geçtiğimiz hafta başkent Paris başta olmak üzere Marsilya, Nantes, Toulouse gibi şehirlerde Zorunlu Aşı ve kısıtlamalara karşı protestolar düzenlenmişti. Göstericilerle polis arasındaki gerginlik şiddet olaylarına dönüşünce polis biber gazı ve sis bombaları kullanmıştı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz