Fransa’da sokaklar savaş alanına döndü

Fransa’da sokaklar savaş alanına döndü
NotHaber

Koronavirüs aşısının bazı meslekler için zorunlu kılınması ve sağlık kartı uygulamasını protesto edenler, ülkenin pek çok yerinde sokaklara çıktı. Polis, göstericilere göz yaşarıcı gaz ve tazyikli suyla müdahale etti.

Fransa'da sokaklar yine karıştı. Yeni tip koronavirüs aşısının bazı mesleklere zorunlu hale getirilmesine ve "delta varyantı"nın artan vakaları sonrası gelen Kovid-19 sağlık kartı uygulamasına karşı çıkan binlerce kişi Protesto için meydanları doldurdu.

HEDEFTE MACRON VAR

Başta başkent Paris olmak üzere ülkenin 174 noktasında binlerce kişi protestolara katıldı. Bastille Meydanı’nda başlayan, sarı yeleklilerin de katılığı gösteride binlerce kişi, “Macron, senin kartını istemiyoruz” sloganları attı. Bazı göstericiler Fransa Ulusal Marşını okurken, bazıları da "Macron istifa" sloganları attı.

GAZETECİLERE SALDIRDILAR

Polis ve jandarma yer yer göstericilere müdahale ederken göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su kullandı. Gösterilere müdahale sırasında yaralanan bir polis ambulansla hastaneye götürüldü. Olayları takip eden basın mensuplarına sarı yelekli eylemcilerin saldırdığı da görüldü.

AŞI SOSYAL HAYATA YAYILDI

Delta varyantına bağlı olarak vaka artışlarıyla birlikte hükümet, hastane ve bakım evi çalışanlarına Kovid-19 aşısını zorunlu hale getirmiş ve yürürlükteki “sağlık ruhsatı” uygulamasını sosyal hayatın geneline yayma kararı almıştı.

50'den fazla kişinin bulunduğu tüm sosyal etkinlik ve kapalı mekanlara girişte ve toplu taşımada aşı olduğunu belgeleyen veya son 48 saatte yapılmış negatif PCR testi sonucu gösteren ya da son 6 ayda hastalığa yakalanıp iyileştiğini kanıtlayan belge gösterme zorunluluğu getirilmişti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz